Nukentėjusių Fly-LAL klientų informacinis centras

15 rugsėjo, 2012

LANKSTINUKAS

Filed under: Be kategorijos — Vytautas Mikelionis @ 9:31 pm

LANKSTINUKAS

Filed under: Be kategorijos — Vytautas Mikelionis @ 9:30 pm

Paveikslėlis

2 balandžio, 2010

IN MEMORIA nukentėjusių nuo FLY-LAL iniciatyvinei grupei

Filed under: Apie iniciatyvinę grupę — Vytautas Mikelionis @ 5:32 pm

IN MEMORIA nukentėjusių nuo FLY-LAL  iniciatyvinei grupei

Daugiau nei metai praėjo nuo 2009 m. sausio 16 d., kada buvo oficialiai paskelbta apie bendrovės „flyLAL – Lithuanian Airlines” veiklos sustabdymą. Buvo daug šurmulio, netikrumo. Tokioje aplinkoje gimė nukentėjusių šios aviabendrovės klientų iniciatyvinė grupė, kurios tikslas buvo kažkaip gauti bent dalinę kompensaciją už savo pradingusias atostogas, žlugusius kelionių planus ar atidėtus artimųjų apkabinimus. Buvo įdėta daug įvairiausių atsitiktinai likimo suburtų Lietuvos žmonių pastangų, laiko ir energijos, kol gavome mus tenkinusį rezultatą. Kaip yra minėjas Gediminas Žiemelis, kuris priėmė sprendimą grąžinti pusę iniciatyvinės grupės narių bilietų kainos, jam įspūdį paliko žmonių noras kovoti už savo teises, nors jis ir manė, jog bendrovę sužlugdė nevykusios valstybės rinkliavos Lietuvos avialinijų atžvilgiu.

Vertinant dabartį, manome, jog tai buvo geras kompromisas ir dabartinės krizės sąlygomis vargu ar būtų galima pasiekti tiek – beveik 200 žmonių atgavo arti 100 tūkst. litų, o individualiai gynę savo teises žmonės tebedalyvauja bankroto procedūroje.

Kadangi lėktuvais skraidantys žmonės nėra labiausiai likimo nuskriausti, šios iniciatyvinės grupės sumanytojui kilo mintis, vietoje padėkų paprašyti žmonių paaukoti kas kiek ir ko gali tiems žmonėms, kurie tikrai neskraido lėktuvais, o tik žvelgia į juos nuo kartais, iš tiesų, savo ašarų pakalnės.  Nors aukotojų atsirado tik geras tuzinas, bet to pakako, kad Šv. Velykų proga 40 Merkinės internatinės mokyklos auklėtinių galėtų džiaugsmingai ruoštis kelionei į Druskininkų vandens pramogų parką ir ten smagiai praleisti bent tris valandas. Tikrai ne kiekvieno iš šių vaikų tėvai galėtų nupirkti jiems tokią pramogą. Už tai vaikai kiekvienam aukotojui padarė po nuostabų Šv. Velykų atviruką su nuoširdžia padėka. Iniciatyvinė grupė atliko savo darbą, gražia gaida baigė savo egzistavimą. O galvojant apie Lietuvos nepriklausomybės atgavimo dvidešimtmetį, atrodo, jog vis dar nesugebame prisiimti atsakomybės už tai, kokią Lietuvą kuriame kiekvienas asmeniškai ir ar pakankamai principingai vertiname kitus, ypatingai tuos, kuriems suteikiame daugiau galių spręsti viešuosius reikalus.

 Vytautas Mikelionis   

(Nukentėjusių nuo FLY-LAL klientų iniciatyvinės grupės įkūrėjas)

Su Šv. Velykom visus!

Filed under: Apie iniciatyvinę grupę — Vytautas Mikelionis @ 5:28 pm

Dar labai norisi pasveikinti su Lietuvos nepriklausomybės dvidešimtmečiu ir tikriausiai su tuo, jog ši nukentėjusiųjų iniciatyvinė grupė gali užbaigti savo gyvavimą. Visiems grupės nariams, kurie buvo iki galo kartu, kompensacija išmokėta. Dėl mano kaltės, tik dabar išsiuntėm trečiajį dokumentų paketą, tai yra nukentėjusiųjų sutarties originalą ir kitus dokumentus, įdėjom į tuos vokus kuriuos buvote atsiuntę ir užklijavom jūsų pašto ženklus (nors teisybės dėlei daugumai tų pašto ženklų maža buvo, bet nedidė bėda:).

Apie likusiuosius, kurie nebuvo grupės nariai, deja, nieko pasakyti negaliu, bankroto procedūra vis dar tęsiasi.  Iš G. Žiemelio žinių nėra, tačiau paklausimą nusiunčiau ar dar ketinama kažkiek kompensuoti kam nors.

Keista, tačiau blogą vis dar aplanko gan nemažai žmonių, nors jame nėra jokios naujos informacijos. Patį blog’ą ketinu pervadinti ir padaryti savo asmeniniu tinklaraščiu, jeigu bus įkvėpimas rašyti.

Dėl labdaros parašysiu atskirą žinutę.  Nepamirškime tikėti savo jėgomis, gražių švenčių ir naujų gerų darbų!

Vytautas

13 gruodžio, 2009

Labdara

Filed under: 1 — Vytautas Mikelionis @ 5:47 pm

Su artėjančiomis šventėmis visus!

Kadangi pasiūlymų dėl labdaros nesulaukėme, ketiname už surinktus pinigus padovanoti kurios nors internatinės mokyklos gabiausiems vaikams naujametinę pramogą kuriame nors iš dviejų vandens parkų. Deja, į išsiųstus laiškus dėl galimo vandens pramogų parko prisidėjimo prie šios akcijos negavome jokio atsakymo.

Norėčiau padėkoti žmonėms, kurie aukojo savo pinigus šiai labdarai:

Per 100 litų paaukojo –

Lina Jančauskaitė

Ričardas Jonas Buinevičius

Margarita Teresevičienė

Jūratė Ona Gutnikienė

Vytautas ir Inga Mikelioniai:)

Per 50 Lt paaukojo:

Vytautas Kregždė

Renata Viduto

Darius Germanas

Povilas Mikelionis

Stanislovas Bartašius

Iki 50 Lt paaukojo:

Jūratė Imbrasaitė

Indrė Bobraitienė

Valentina Venckutė

Bet kokia paaukota suma yra vienodai svarbi, nes geras darbas yra tiesiog geras darbas, nei mažiau nei daugiau. Kaip ir surinkta suma yra nei maža, nei didelė, dabar turime surinkę 860 Lt.

15 lapkričio, 2009

G. Žiemelio požiūris į susiklosčiusią situaciją Lietuvos aviacijos versle

Filed under: 1 — Vytautas Mikelionis @ 8:12 pm

AB “flyLAL“ per 2005-2008 metus per VĮ “Tarptautinį Vilniaus oro uostą“ pervežė apie 2 mln. keleivių. Nuo pusės iš jų (išvykstančių yra mokamas “išvykstančių keleivių mokestis“). Keleivių mokestis 2005 metais buvo nustatytas – 60 litų, 2006-2008 metais – 50 litų. Viso AB “flyLAL“ per 2005-2008 metus sumokėjo 55.000.000 litų keleivių mokesčio.

Dar 2005-2008 metais nebuvo skirta jokios paramos is LRV.

 Po AB “flyLAL“ licenzincijos sustabdymo pamatėme cirką su “AirBaltic“ išėjimu ir grįžimu. Specialiai jam keleivių mokestis sumažinamas iki 4 lt. (jeigu AB “flyLAL“ būtų tokį mokėjęs būtų sutaupęs 51 mln. lt).

Beveik neabejojama, kad parama, kurią žadama įtraukti į 2010 metų biudžetą sumoje 15 mln. litų, taip pat atiteks “AirBaltic“, nes labai protingi konsultantai nustatė Lietuvai reikšmingas kryptis, ne su pagrindiniais verslo partneriais, o kažkodėl su dideliais miestais, į kuriuos ir taip apsimoka skraidyti ir į kuriuos “AirBaltic“ jau parduoda bilietus…

 Jeigu AB “flyLAL“ 2005 – 2008 metais būtų gavusi po 15 mln. litų paramą kasmet (45 mln. litų per 3 metus) ir jai būtų taikomas 4 litų keleivių mokestis (51 mln. lt per 3 metus), ji būtų ne tik kad nebankrutavusi, o šiandien Vilniuje kurtųsi tranzitas. Nes tų pinigų ir tokių sprendimų ir reikėjo baziniam vežėjui. Beja, visus šiuos būdus privačiuose pokalbiuose E. Masiuliui ir pristačiau dar 2008 lapkritį.

 Dabar atsakymas kodėl “AirBaltic“ grįžta į Vilnių:

– visus “AirBaltic“ skrydžius nuolaidų pavidalu apmokės valstybė, jie tikrai nebus nuostolingi;

– “AirBaltic“ pasididins savo pelningumą Rygoje, dėl to, kad esamas lėktuvų parkas pridėjus 6 kryptis Vilniuje skraidys daugiau (garantuotai nenuostolingai), reiškia savikaina vienam lėktuvui Rygoje mažės bendrai skrydžių apimčiai;

– skraidydama Vilniuje ir pasiimdama paramą, nesudarys galimybių kurtis vežėjams Lietuvoje, nes “laisva vieta“ bus užimta“;

– Ryga amžių amžiams dominuos prieš Lietuvą, nes 60 krypčių kurias “AirBaltic“ daro Rygoje ir 6 kurias darys Vilniuje yra nepalyginami dalykai;

– taip operuodama Vilniuje, Rygoje, Estijoje, o Lietuvoje visai nepatirdama kaštų, “AirBaltic“ dominuos Pabaltijyje, bet vertę kurs tik Rygoje, nes ten bus pagrindinis jungiamasis oro uostas, o buvimas gretimuose oro uostuose leis kontroliuoti keleivių rinką (jeigu reikės daryti tiesioginį skrydį iš kokio miesto, darys tiesioginį, o jeigu nebereikės – viską nukreipinės per Rygą);

 PS. Esu bene geriausiai aviaciją išmanantis šiame krašte (susimokėjęs už šitas žinias daugiau nei 100 mln. litų, tiek liko investuotų mūsų lėšų į AB “flyLAL“), visada prognozuoti dalykai išsipildė, atėjus konservatorių valdžiai tikėjausi racionalių sprendimų, bet gavosi kaip visada: mušk artimą, darykis iš to reklamą ir tarnauk užsieniečiui.

11 lapkričio, 2009

Labdara

Filed under: Apie iniciatyvinę grupę — Vytautas Mikelionis @ 8:02 pm

Ačiū labai už padėkas. Dėl pasiūlymų, jog reikėtų man asmeniškai atsilyginti, tai to daryti tikrai nereikia, nes iš tiesų visa tai dariau net ne dėl pinigų , o kad pikta buvo. Kiek žinau, jau praktiškai beveik visiems yra pervesta, liko keletas, kuriems netrukus irgi turėtų būti atlyginta.

Nebūtume pasiekę tokių rezultatų, jeigu nebūtume drauge.

Kadangi artėja Šv. Kalėdos, o visi džiaugiasi atgavę bent dalį pinigų, siūlau kas kiek galit skirti labdarai. Manau, jog geriausia, kai tos labdaros rezultatus galime matyti patys tiesiogiai, todėl galiu apsiimti kartu su žmona surinkti tą labdarą. Labdarą maisto produktų, žaislų, sauskelnių ir pan. pavidalu būtų tikslinga skirti daugiavaikėm nepasiturinčiom šeimom bei senelių namams (neseniai savo darbovietėje organizavau mažą labdaros akciją, teko bendrauti su vaikų namais, seniūnijom, toks man įspūdis susidarė kam labiausiai reikia). Jeigu surinksime piniginių lėšų, galime likimo nuskriaustiems vaikams nupirkti kelionę į Druskininkų ar Vilniaus vandens parkus. Būtų šaunu, jeigu jūs siūlytumėte kam konkrečiai galėtume išdalinti tai ką surinksime. Dauguma tų žmonių galbūt gyvenime nėra niekur skridę, gal likimas jiems buvo mažiau dosnus. O mūsų grupė, sakyčiau, gyvenime yra gan veiklių ir sėkmingų žmonių sambūris. Bus gražus mūsų iniciatyvinės grupės egzistavimo užbaigimas.

Labdarai skirtus daiktus iki gruodžio 18 d. galite atsiųsti arba atvežti  ne darbo valandomis adresu:

Žemynos 9-36, LT-06125, Vilnius (tel. pasiteirauti Inga 8 616 13528).

Kam paprasčiau, galite pervesti lėšų, kurios bus skirtos labdarai:

Vytautas Mikelionis, AB SEB bankas, kodas 70440, SWIFT kodas CBVILT2X,  LT287044064000402784

5 lapkričio, 2009

Gera naujiena – grąžinti pinigai 1-ąjai grupei

Filed under: 1 — Vytautas Mikelionis @ 9:21 am

Šiandien gavau patvirtinimą, jog visiems 116 pirmosios grupės nariams, kurie pirmieji atsiuntė pasirašytas sutartis, jau yra pervesta kompensacija.

Iš tiesų bendradarbiavimas su Avia Solutions yra geranoriškas, turim abipusiai suprasti, jog dabar nelengvas metas daugeliui ir ne viskas vyksta kaip buvo planuota ir tai nėra tyčinis problemos sprendimo vilkinimas. Truputėlis kantrybės ir, manau, jog likusieji taip pat gaus suderėtą kompensaciją. Juolab, kad kreditorinio reikalavimo neperleidę fly-lal klientai neaišku kada ir ar iš viso atgaus sumokėtus pinigus. Taigi, esame gan neblogoje padėtyje.

Gal tai ir nepopuliariai nuskambės, bet Ačiū Avia Solutions grupei bei p. Gediminui Žiemeliui už pastangas sprendžiant mūsų visų keblią situaciją bei mūsų reikalavimų supratimą ir pripažinimą. Nežinau ar daug Lietuvos verslininkų bankrutavus jų įmonėms elgėsi analogiškai.

Taigi, geros nuotaikos, ypač pirmai grupei:)

2 lapkričio, 2009

Dėl pinigų grąžinimo

Filed under: Apie iniciatyvinę grupę — Vytautas Mikelionis @ 5:34 pm

Pasipylė komentarai ir laiškai jog negrąžinami pinigai pagal sutartis ir nukreipiami žmonės pas mane sakant, jog Mikelionis atsakys į visus jūsų klausimus.

Realybė tokia, kad Avia Solutions vadovaudamiesi tik jiems vieniems žinomais kriterijais po trpututį pervedinėja pinigus, tačiau nieko tiksliai nieks nežino. Aišku, tik kad jie turi finansinių sunkumų ir neskiria grąžinimui pakankamų sumų, tik po truputį bei labai retai. O gauna tie, kurie aktyviausiai to reikalauja. Aš asmeniškai nepritariu tokiai praktikai.

Šiuo metu pinigai yra grąžinti 58 žmonėms iš pirmojo sąrašo. Šiandien kalbėjau su Avia Solutions atstovais ir jie pažadėjo pervesti artimiausiu metu bent pirmąjai grupei (viso grupėje yra 115 žmonių). Tikiuosi šią savaitę žinosim konkretesnį grąžinimo grafiką.

Jeigu reikalai nejudės per savaitę ar dvi, organizuosim kreipimąsi  į teismą, kaip siūlo p. Lina. Sutarčių reikia laikytis, jeigu nežadama jų laikytis, nereikėjo ir pasirašinėti.

Dėl papildomos grupės jokių žinių nėra ir tikriausiai nebus iki nebus grąžinta visiems trims dabar esančioms grupėms.

Gal galėtų kas nors pasidalinti informacija kaip vyksta bankroto procesas, nes nebūdami kreditoriais negauname jokios informacijos, tačiau įdomu kaip sekasi visiems likusiems. Parašykite laišką ar palikite komentarą.

22 rugsėjo, 2009

Baigėsi skelbtas 2009-09-15 terminas pateikti pataisytas sutartis

Filed under: 1 — Vytautas Mikelionis @ 1:50 pm

Šiandien atsiėmiau pasirašytas sutartis (žr. rugpjūčio 4 d. pranešimo 2 sąrašą). Jei buvote atsiuntę sutarčių 2 egz. ir įdėję voką su savo adresu bei pašto ženklais, rytoj Jums sutartis (-ys) bus išsiųsta(-os) paštu. Jei kelių asmenų sutartys buvo siųstos kolegiškai vienu paketu, ir siuntėjas įdėjo vieną voką su vieno iš keleivių adresu, visos tuo konkrečiu paketu siųstos pasirašytos sutartys ir dokumentai bus grąžinti tame man įdėtame voke.

Pasirašymui perduotas paskutinis 3-iasis paketas sutarčių, žemiau pateikiamas sąrašas:

1

Neverbickaitė Ernesta

2

Valeeva Patricia

3

Jurkulnevičius Dainius

4

Jurkulnevičienė Margarita

5

Lauciuvienė Ingrida

6

Laucius Linas

7

Lauciutė Viltė

8

Laucius Jonas

9

Beconytė Giedrė

10

Alimienė Monika

11

Alimas Aivaras

12

Valickas Arūnas

13

Gasperavičiūtė Dovilė

14

Butrimavičius Petras

15

Butrimavičienė Jurga

16

Valentėlis Vytautas

17

Valentėlienė Regina

18

Vasiljevas Tomas

19

Vasiljevienė Julija

20

Jurkūnas Jonas

21

Jurkūnienė Agnė

22

Jurkūnaitė Ieva

23

Majauskas Aurelijus

24

Larionovienė Renata

25

Larionovas Tomas

26

Larionovaitė Neila

27

Larionovas Ernestas

28

Valiuška Dovydas

29

Uca Edita

30

Mankolskaja Tatjana

Tuo atveju, jei iki 2009-09-15 nepateikėte pataisytų dokumentų, jie bus Jums grąžinti man įdėtame voke su pašto ženklais ir užrašytu adresu. Tuo atveju, jei voko nebuvote įdėję, el. paštu buvote informuoti, kad turite kuo skubiau man pranešti, kaip pasielgti su Jūsų pateiktais dokumentais.

Be to, šiandien buvo pažadėta, jog pagal 1 pakete buvusias sutartis (žr. rugpjūčio 4 d. 1-ąjį sąrašą) iki rugsėjo pabaigos apmokėjimai bus įvykdyti.

Kitas puslapis »

Blogą talpina WordPress.com.